Pompoeneriebest.nl

Activiteiten

Pompoensoep

Ingrediënten:

750 gram pompoen, in stukjes

15 gram boter

1 ui

1 rode paprika

1 prei

1 teentje knoflook

1 liter kippenbouillon

zout en vers gemalen zwarte peper

kerriepoeder

paprikapoeder

 

kook de pompoenstukjes gaar in de kippenbouillon en pureer het geheel daarna met een staafmixer of blender. Smelt de boter en fruit hierna zachtjes de ui, prei, paprika en knoflook waarna dit kan worden toegevoegd aan de pompoenpuree met bouillon. voeg voor de smaak kerrie- en paprikapoeder en eventueel peper en zout toe.

Tip: Voeg eens wat stukjes kip of spek toe. Eventueel opdienen met croutons.

Pompoen-gember-walnootjam

Ingrediënten:

1kg pompoenen, geschild en ontdaan van zaadjes in plakjes

1 kg inmaaksuiker

75 gram stukjes walnoot

geraspte schil en sap van 1 citroen

30 gram gebmberwortel

 

doe de pompoen, suiker citroenschil en-sap en de walnoten in een pan en laat staan tot de volgende dag. Sla de volgende dag de gemberwortel met een hamer fijn en stop de stukjes in een mousselinen zakje. Doe dit in de pan. Roer- op een laag vuur- tot alle suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat zacht sudderen tot de pompoen helemaal doorschijnt. Stort de massa in een koude kom. Verwijder het zakje met gember en schep de jam in warme, gesterilliseerde jampotten. Sluit de potten als ze nog warm zijn; plak de stikker erop als ze koud zijn.

Pompoenchutney

Ingrediënten:

2 kg pompoenblokjes

1 liter kruidenazijn

4 ons schoongemaakte rozijnen

250 gram uien

40 gram gemberwortel, geschild of in stukjes gesneden

1 kg suiker

70 gram gepoft pompoenzaad

8 teentjes knoflook

5 kruidnagels

klein beetje kurkuma, kaneel peper en zout

 

Laat de ingrediënten zachtjes pruttelen tot alles dik en gebonden is. Vul warme, gesteriliseerde jampotten met het mengsel, sluit ze af als ze nog heet zijn en etiketteer ze later.

pompoen pannenkoeken

Ingrediënten:

1 kg pompoenen

1 liter melk

3-4 eieren

500 gram bloem

1 lepel boter

20 gram gist

een halve lepel zout

stroop of honing

 

Kook de pompoen, mix met de eieren, bloem, stroop of honing en voeg als laatste de melk toe met boter en zout. Bakken in een koekenpan.